Mierea din supermarket (II)

Am avut dreptate. Cei de la Protecţia Consumatorului au confirmat „parţial” neregulile pe care le-am semnalat aici. Deşi răspunsul lor nu este complet, lispeşte analiza mărcii proprii a supermarketului, este o dovodă că lucrurile se mişcă în România. Eforturile noastre nu sunt chiar în zadar, dacă ne implicăm putem schimba ceva. Mai jos găsiţi documentul primit de la ANPC. 

Raspuns_ANPC_Constanta_blurat

Sunt voci care spun că ăsta (miere polifloră în loc de miere de tei) e un lucru minor, că de fapt mierea din supermaket ar avea probleme mult mai mari. Dacă doar ne lamentăm nu se va schimba nimic. Vă rog să îmi lăsaţi un mesaj, sau să îmi trimiteţi un email, dacă ştiti de existenţa altor nereguli, din alte supermarketuri. Poate că analizele pe care le-am făcut eu nu sunt complete, poate că ar trebui făcute altele.

Vreau să repet că acest demers nu este împotriva supermarketurilor în general. Şi că scopul este tocmai o mai mare responsabilizare a lor. Să pună în vînzare doar produse care respectă, printre altele, „condiţiile prescrise sau declarate” (Art. 7 din OG 21/1992).

Pînă acum reprezentanţii supermaketului in cauză nu au avut de făcut nici un comentariu. De îndată ce voi primi un răspuns la email-ul pe care l-am trimis, îl voi publica aici.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.