Orașul liber

Este o poveste S.F. despre cum ar putea arăta societatea într-un viitor nu foarte îndepărtat. Despre libertate şi despre evoluţie. Nu este despre extratereştrii şi nici despre alte planete. Şi poate cel mai important, nu este plagiat! Nu o fi vreo operă literară dar sigur este o idee originală.

Oraşul liber
Oraşul liber

„New Hope este un oraș în care nu există legi. Niciuna. Un oraș al libertății absolute. Conceput inițial ca un loc în care să fie exilați criminalii, s-a transformat, cu timpul, și a ajuns atît de faimos încît din ce în ce mai mulți oameni erau dispuși să vină aici de bunăvoie. Cum mijloacele de subzitență îți erau oferite gratuit, o problemă importantă era să faci față unor eventuale agresiuni. Pentru că, aici, orice lucru este permis, inclusiv să omori pe cineva. Cu toate astea, există mecanisme prin care forța brută este descurajată. Statul supraveghează totul și are grijă ca lucrurile să nu degenereze. Guvernatorului Garry King îi plăcea să spună că New Hope reprezintă o anarhie controlată.“ (fragment din roman)

Acest prim volum este un experiment. Am publicat povestea exact așa cum am scris-o la început. Îmi doresc să continui ținînd cont de sugestiile și comentariile voastre.

Cartea este disponibilă aici sau aici

Vă puteţi face o idee despre ea citind primele 3 capitole aici

Sper să vă placă!

P.S.  For english press 2