Avocatul şi Rechinul

Era odată „un tânăr avocat, implicat în chestiunile cetăţeneşti” care credea că „rechinii imobiliari nu dorm niciodată” (detalii aici). Era atît de voinic că a „băgat spaima în PUZ-urile investitorilor imobiliari” şi le-a promis oamenilor că o să cureţe „Constanţa noastră de betoane. În sfârşit ai cu cine!” (detalii aici). Într-o zi a dat să prindă un rechin, dar rechinul, şiret cum e, l-a rugat aşa:

– Avocatulue, te rog, nu-mi face nici un rău, că sunt şi eu un biet rechin imobiliar.

–  Nu discut. Eu lupt pentru cetăţenii mei. Lupt să curăţ ţara de rechini răi ca tine!

– Hai măi avocatule, că eşti şi tu în campanie electorală, ai şi tu nevoie de nişte bani. Păi cum o să-i fraiereşti…. ăăă… pardon, să-i convingi pe oameni să te voteze.

– Nu discut. Cît?

– Pai să zicem… nu ştiu… 10.000 euro o fi bine?

Şi a fost bine. Şi nu e o poveste inventată. Domnul Ion Stelian, parlamentar USR, şi-a trecut în declaraţia de avere (disponibilă aici) cei 10.000 de euro primiţi de la un dezvoltator imobiliar în schimbul renunţării la acţiunea din justiţie. Dînsul dăduse în judecată primăria Constanţa, cerînd anularea unei autorizaţii de construcţie (detalii despre acţiune aici). Doar că, nevoile lumeşti, l-au făcut să renunţe.

Păi cum vine asta domnule Nicuşor Dan? Aşa se face în USR? Vă luptaţi cu mafia imobiliară dar la nevoie vă înţelegeţi cu ei? Pentru bani, normal, păi să trăiască toată lumea, nu? Dar, dacă mă întrebaţi pe mine, aţi luat cam puţin. Păi 10.000 euro sunt bani de seminţe pentru un rechin. Cît ar fi el de mic. Bine, probabil că pentru domnul Botez Mihai este foarte mult, avînd în vedere că nu şi-a trecut în declaraţia de avere (disponibilă aici) absolut nimic. În ultimul an nu a avut nici măcar salariu. Dar, sunt convins, are alte calităţi.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.