Am ajuns la CEDO

Greu. De fapt, nici nu am primit vreun răspuns oficial încă dar am găsit numărul dosarului. 60177/16. Iar adresa unde poate fi verificat stadiul unui dosar în lucru este:

http://app.echr.coe.int/SOP/index.aspx?lg=rom

Introduceţi numărul de mai sus şi vă veţi convinge că cererea este „în aşteptarea primei decizii judiciare”. Probabilitatea să mai fie unu pe care să-l cheme tot Pitigoi şi să fi trimis o sesizare exact în aceaşi zi cu mine este extrem de mică.

Nu ne rămîne decît să aşteptăm notificarea oficială. Emoţii am doar legat de partea cu admisibilitatea. Dacă trecem de asta şi ajungem să ne judecăm pe fond este imposibil ca vreun judecător să nu ne dea dreptate. Mai aşteptăm. Teoretic, dacă cererea este vădit inadmisibilă ar trebui să aflăm destul de repede.

Sincer să fiu am primit un răspuns de la CEDO:

cerere_incompleta

În euforia de atunci am trimis cererea fără a avea motivarea dată de ICCJ. Mă gîndeam că o pot trimite mai tîrziu. După cum ştiti judecătorii dau mai întîi hotărărea iar motivarea mai încolo, cînd îşi aduc aminte. Şi au fost cazuri în care au trecut mai mult de cele 30 de zile cît prevede legea. Se pare că cei de la CEDO nu primesc dosare fără acea motivare. Între timp am făcut rost şi de motivare şi am trimis dosarul complet. Pe 11 octombrie.

Răspunsul pe care l-am primit mi-a fost totuşi util. Am aflat care este pattern-ul numărului unui dosar. Apoi am făcut un script care să introducă automat un număr de dosar în adresa de mai sus. Aşa am aflat numărul dosarului meu.

 

2 comentarii

  1. salut..eu am trimis dosaru la cedo si imi apare ca este in curs de desfasurare a primei decizii..de ce imi este frica ca aici n am deschis nici un proces in sensu asta la noi in tara…plangerea formulata este despre conditiile din penitenciarele romanesti si incalcarea drepturiilor omului…ps.trebuia neaparat deschis un proces intern?inainte de a apela la cedo sau doar in anumite cazuri mai complexe

  2. Salut,
    Nu sunt avocat dar din cîte îmi amintesc una din condiţiile de admisibilitate era epuizarea căilor de recurs interne (adică de la noi din România). Trebuie să demonstrezi cumva că te-ai adresat justiţiei din România legat de problema ta dar fără nici un rezultat. Trebuie să ai o hotărîre judecătorească definitivă, probabil de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.