Model de plîngere penală împotriva Parlamentului

Să ne înţelegem bine de la început. Nu cer nimănui să facă nimic. Fiecare e liber să acţioneze aşa cum crede de cuviinţă. Cine nu e hotărît să stea deoparte. Nu am studii în drept iar acest demers ar putea fi, juridic vorbind, total greşit. Mai mult, dacă îmi urmaţi exemplul ar putea exista consecinţe nedorite, aţi putea fi chemaţi la parchet, ar putea să vă ceară bani pentru judecată sau mai ştiu eu ce.
Pentru că am primit foarte multe solicitări în acest sens, mai jos găsiţi modelul plîngerii penale împotriva Parlamentului României.

Plagere_penala_parlament_v1

 

Plîngerea se poate trimite şi prin poştă. Pentru că nu e vorba de o scrisoare oarecare și aveți nevoie de o dovadă că ați făcut-o, plângerea trebuie trimisă cu confirmare de primire și recomandată sau, în cazul în care doriți să fiți și mai siguri de atât, trimiteți ca scrisoare cu valoare.

Adresa este:
Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
B-dul Libertăţii nr.12
Sector 5 – Bucureşti
Cod postal: 050706

Totuşi, dacă vom fi mulţi cei care vom face astfel de plângeri vom obliga autorităţile să ia măsuri şi să ne răspundă într-un fel sau altul.

În ce mă priveşte vă voi ţine la curent cu orice modificare apărută in acest demers.

14 comentarii

  1. Plângerea va fi clasată:
    1. nu există o vătămare personală a persoanei care a formulat-o. Ca plângerea să fie primită trebuie să îmbrace forma arătată de art. 289 Cod de procedură penală: „Plângerea este încunoştinţarea făcută de o persoană fizică sau juridică, referitoare la o vătămare ce i s-a cauzat prin infracţiune.”
    2. nu arată probele pe care se susţine, conform art. 285 Cod procedură penală: „Urmărirea penală are ca obiect strângerea probelor necesare cu privire la existenţa infracţiunilor, la identificarea persoanelor care au săvârşit o infracţiune şi la stabilirea răspunderii penale a acestora, pentru a se constata dacă este sau nu cazul să se dispună trimiterea în judecată.”
    3. denunţul în fals se pedepseşte conform art. 259 Cod Penal: „Învinuirea mincinoasă făcută prin denunţ sau plângere, cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de către o anume persoană, se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani.”

    1. 1. Nu există o vătămare? Ba da. Sunt milioane de oameni vătămaţi în acest caz.
      2. Art 285 CPP defineşte „Obiectul urmăririi penale”. Nici o legătură cu faptul că eu ar trebui să aduc probe. Mai căutaţi că ăsta nu e bun.
      3. Unde este falsul sau minciuna că nu m-am prins?

      În concluzie nu aveţi nici o treabă cu dreptul. Aţi aruncat cu nişte articole din lege doar, doar veţi speria pe cineva. Dar românii s-au săturat de mizeria asta şi vor fi mulţi care îmi vor urma exemplul.

      1. Căutaţi nişte principii juridice stimate domn ca să aflaţi că „cel ce acuză trebuie să aducă probele” (actori incumbit probatio), în plus dacă citeaţi articolul indicat cu atenţie, aţi fi aflat că rolul organelor de cercetare penală este de a strânge probe, nu de a le fabrica. Asta înseamnă că DVS. trebuie să le duceţi lor probe, partea contrară (făptuitorul) la rândul lui va duce probe să-şi susţină nevinovăţia şi, în baza lor, procurorul dispune, DACĂ EXISTĂ SUFICIENTE PROBE, trimiterea în judecată.

        Nu-l interesează pe procuror de „milioanele de oameni vătămaţi în acest caz” ci despre CUM AŢI FOST DVS. vătămat, nu „milioanele”.

        În concluzie, habar n-aveţi ce faceţi, ceea ce sigur se va întoarce împotriva dvs. A acuza fără probe = denunţ în fals = art. 259 Cod Penal.

        O zi bună în continuare

        1. Stimate domn. Nu aţi adus nici un argument în plus faţă de prima postare. În felul ăsta discuţia poate continua la infinit. Nu înţeleg de ce vă pasă dumnevoastră că acest demers s-ar putea întoarce împotriva noastră. Lăsaţi-ne să fim pedepsiţi că avem nesimţirea să ne cerem drepturile în justiţie.

          1. Succes în demersuri 🙂 E clar că va fi clasată plângerea, în cel mai bun caz, cu atât mai mult cu cât nu justificaţi cum s-a produs vătămarea, deci nu justificaţi nici un interes în plângere, nu aduceţi probe, nici măcar nu explicaţi de ce aţi aşteptat, din 2009 până acum, în loc să faceţi acest demers atunci când presupusa faptă a avut loc, adică în 2009.

            O zi bună.

        2. Mariusica, mai pune tu mana pe dreptul constitutional si vei vedea unde-i buba!
          Omul are dreptate. A fost incalcata vointa populara exprimata in mod democratic si legal. Toti parlamentarii si chiar toti guvernantii din 2009 incoace sunt vinovati, inclusiv fostul si actualul presedinte.

    1. Conform Art. 289 CPP:
      (9) Plângerea greşit îndreptată la organul de urmărire penală sau la instanţa de judecată se trimite, pe cale administrativă, organului judiciar competent.

      Teoretic puteţi face plîngerea în orice localitate.

  2. Daca doriti sa va implicati va mai dau eu un subiect:
    Am inteles ca Dragnea, singur singurel, a fraudat 1,5 milioane voturi la Referendum. Nu-i asa ?A actionat singur singurel? Ca geniu sa fii si nu ai cum sa fraudezi singur 1,5 milioane voturi….Unde sunt ceilalti participanti la frauda? Colegii lui de partid chiar nu stiau nimic? Cum asa, caci era sef peste o intreaga armata? Cine i-a pus la dispozitie softurile? Cui din teritoriu i-a transmis ordinele prin care sa efectueze operatiunea de fraudare? Unde ii sunt complicii ? Caci daca a reusit singur sa fraudeze 20% din total voturi exprimate intr-o tara, e un geniu si merita toate laudele….
    CE GARANTIE MAI AM EU CA ALEGATOR CA SCHEMA ASTA NU SE VA REPETA LA URMATOARELE ALEGERI ? SE PARE CA E SI RENTABILA CACI NU COSTA DECAT UN CAP DE FRAIER….
    Se pare ca „marii aparatori ai democratiei” au cam uitat aceste mici detalii. Sau nu-i prea intereseaza….

    1. Chiar daca sunteti anti- PSD, asta nu va impiedica sa observati ca acuzele fata de Dragnea se refera la faptul ca a indemnat si convins ca oamenii sa iasa la vot, doar atat, nu cu cine sa voteze. Acest simulacru rusinos de proces si sentitnta, ca multe altele, au avut un evident caracter politic considerand ca Dragnea a fraudat rezultatul referendumului prin atitudinea sa. Este de nivelul logic
      „noaptea mintii”! Povestea cu cele 2 milioane de voturi fraudate (inventie macovei) s-au dovedit false total inca de atunci. Deci frauda IOC!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.