Efecte secundare vaccin Pfizer – cazul băiatului meu

Am avut și noi COVID. Prin septembrie anul trecut. Eu eram vaccinat si am făcut o formă relativ ușoară, ca o răceală. David avea 13 ani atunci și nu apucasem să îl vaccinez deși aveam de gând. După ce au trecut 6 luni zic, hai să îl vaccinez. Nevastă-mea nu prea vrea. Zice să mai stăm. Parcă e prea mic. „E o conspirație mondială să moară toți americanii și să rămână doar români și africani”. Reușesc să o conving. Pe 13 Martie (parcă deja sunt prea mulți de 13) facem doza a doua. 

În prima zi David îmi zice că îl doare un pic mâna acolo unde l-a înțepat. A doua zi așa și așa, a treia zi se simte un pic amețit și îi vine să vomite. Starea lui generală e relativ bună așa că nu mă impacientez. În următoarea zi nu prea mai aude cu urechea dreaptă + un țiuit continuu. Mă uit la el și nu văd o schimbare semnificativă. Nu pare deloc bolnav. Eu mai fac din când în când dopuri de ceară în ureche, mă gândesc că și la el o fi la fel. Dar parcă sunt prea multe așa că fac programare la doctor. La ORL.

Da, are un dop de ceară dar mai mult în cealaltă ureche. Îl scoate. Verifică dacă aude bine. Ei bine, nu. David nu mai aude cu urechea dreapta. Doctorul ridică din umeri. Ne dă niște vitamine. Să ne facem o audiogramă. Să mergem și la neurologie și să facem un RMN.

Aveți idee după cât timp te programează la RMN? După luni. Ne străduim să îl facem cât mai repede. Căutăm și în altă parte. Mergem și la neurologie. Nimic. Nu se vede nimic. Totuși David nu mai aude cu urechea dreaptă. Ce dracu să facem?

Hai să mergem la alt doctor ORL. Și am fost ieri. A căzut cerul pe noi. „Surditate brusc instalată”. Tratamentul este cu cortizon în primele zile de la debut. Acum e târziu. Nu se mai poate face nimic.

Acum stau și mă gândesc unde am greșit. Am greșit când l-am vaccinat? Băii… probabil că nu… Am greșit când am mers la doctor când au apărut simptomele? Ei bine da. Aici am greșit. Am greșit crezând că la Medlife sunt doctori buni. Am greșit că nu m-am documentat suficient de mult. Dacă aș fi căutat mai mult pe net poate că mi-aș fi dat seama că e ceva grav. Și mai departe? Aș fi cumpărat eu cortizon? Aș fi știut să-i dau doza care trebuie?

Băi, nu e normal să te tratezi singur. Trebuie să te duci la doctor. Nu aici am greșit. Am greșit țara.

Update 27.05.2022

Răspunsul MedLife:

Stimate domnule Pitigoi,

Raspundem sesizarii dumneavoastra din 08.04.2022, cu privire la vizita medicala efectuata la doamna doctor Mizdran Stefania – ORL, Hyperclinica MedLife Unirii.

In urma evaluarii interne a situatiei descrise mentionam ca, pentru stabilirea diagnosticului de certitudine, sunt necesare mai multe etape care sa cuprinda o anamneza corecta, pe baza careia, medicul colecteaza informatii cat mai detaliate despre starea de sanatate, simptomatologie si istoric medical familial al pacientului. Ulterior, medicul coroboreaza aceste informatii cu rezultatele analizelor efectuate, sau al altor investigatii, daca este cazul.

Consideram ca, abordarea medicala s-a desfasurat conform deontologiei medicale, iar recomandarea terapeutica a fost in conformitate cu datele anamnestice clinice si paraclinice obtinute in momentul examinarii.

Din pacate, pot exista situatii in care tratamentul nu controleaza in totalitate evolutia unei afectiuni si astfel, la o examinare ulterioara, se poate considera necesara o terapie suplimentara.

Va multumim pentru intelegere si va asiguram ca ramanem oricand la dispozitia dumneavoastra!”

Ei bine da, medicul nu a greșit cu nimic. Asta deși, inclusiv pe site-ul lor, surditatea brusc instalată este o urgență medicală: https://www.medlife.ro/glosar-medical/afectiuni-medicale/surditate-neuro-senzoriala-brusc-instalata-cauze-simptome-tratament

„tratamentul reprezinta o urgenta” (așa cum scrie și site-ul medlife.ro). Bun. Te duci la doctor a doua zi. Nu primești nici un tratament. Nu e nici o problemă. Păi cum? Ceva e greșit în logica asta.

Coincidența a făcut ca răspunsul Medlife să vină exact în aceeași zi cu răspunsul Colegiului Medicilor:

Răspuns Colegiul Medicilor din Municipiul București

Bine, că s-a declanșat ancheta disciplinară nu înseamnă nimic. O să dureze mult și bine și la final vor spune și ei că „abordarea medicala s-a desfasurat conform deontologiei medicale”.  

Update 21.07.2022

Am fost azi la ședința Comisiei de Disciplina care judecă cazul lui David. Am așteptat vreo 3 ore dar nu asta e important. Am plecat de acolo șocat. Sunt primii medici (cel puțin așa s-au prezentat și ar fi chiar aiurea să nu fi fost, până la urmă eram la Colegiul Medicilor) care mi-au spus în clar că David a surzit de la vaccin. Poate or fi zis asta ca să pară mai empatici dar totuși… sunt medici. Eu nu sunt adeptul teoriei conspirației dar faptele astea sunt.

Update 03.08.2022

Răspunsul Comisiei de Disciplină: Avertisment

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.