Noaptea constituțională

Și acum 30 de ani tot în democrație trăiam doar că i se spunea „democrație populară”. Ca și cum ar putea exista o democrație care să nu fie populară (!) Între timp numele s-a schimbat. Acum i se spune „democrație constituțională”. Dar năravul a rămas același. La fel ca acum 30 de ani o mână de oameni decid în numele poporului. Din păcate, tot ca atunci, niște impostori.

Pare un pic ciudat că se sinchisesc ăștia să-i dea un nume atât de simandicos. Ziceți bre, democrație și gata! Păi ne uităm acuma și la nume? Oricum voi vă vedeți de treaba voastră. Vă pasă acum că noi o să spunem că democrație e doar una? Că dacă mai adăugați ceva atunci i se schimbă și înțelesul?

„Curtea Constituțională este garantul supremației Constituției.” Da, asta ar trebui să ne liniștească. N-are cum să nu fie respectată Constituția pentru că există cineva care se luptă pentru respectarea ei! Și nu oricine, ci oameni cu „pregătire juridică superioară”.  Așa că stați liniștiți, treaba e garantată!

În august s-a trezit și Avocatul Poporului. S-a trezit spunând că Codul Administrativ nu ar fi constituțional. Adică legea aia care reglementează modul în care funcționează toată administrația publică din România ar trebui abrogată în totalitate. Bine… nu e o lege… e o ordonanță de urgență. Și tocmai aici e buba. Că ordonanțele de urgență nu se pot da oricum, de exemplu ele nu pot afecta regimul instituțiilor fundamentale ale statului.

Dar să nu o mai lungim, există o suspiciune cum că toată administrația publică din România funcționează după o lege care încalcă Constituția și, prin urmare, care ar trebui abrogată. Ce face Curtea Constituțională, garantul supremației Constituției, de mai bine de 3 luni? NIMIC. Au altă treabă.  Sigur, sunt termene, sunt proceduri, nu se poate face așa oricum.  Pe bune? Adică toate actele administrației publice vor putea fi anulate de instanțele judecătorești și tu te faci că nu vezi?! La tot haosul care ar putea apărea odată cu abrogarea Codului Administrativ tu răspunzi cu o ridicare din umeri?

Am spus că există o suspiciune că Codul Administrativ nu ar fi constituțional. În realiate lucrurile sunt evidente. Sar în ochi. „Atribuțiile prefectului se stabilesc prin lege organică”. Asta scrie la Art. 123 din Constituție. Păi cum vii tu, Guvern PSD, și stabilești atribuțiile prefectului prin ordonanță de urgență?! Nu se poate!!! Ordonanță de urgență e una, lege organică e alta. Și ăsta e doar unul din multele motive pentru care ar trebui desfințat prezentul Cod Administrativ.

Și cu toate astea nu m-ar mira dacă „judecătorii” Curții Constituționale ar găsi ei ceva să zică că totul e în regulă și că noi suntem proști. Că doar au mai făcut-o de atâtea ori. De exemplu când au hotărât că trebuiau înființate completuri specializate de 3 judecători chiar dacă toți judecătorii erau specializați. Și n-au nici o jenă să ne-o dea în scris (detalii aici):

147. (…) Faptul că toți judecătorii sunt specializați nu înseamnă decât că alegerea componenței completurilor se va face dintre toți aceștia. (…)

148. Prin urmare, Curtea constată că, indiferent cum era stabilită specializarea judecătorilor, oricum era obligatorie organizarea completurilor specializate (…)

Deci avem 3 judecători. Fiecare luat în parte este specializat dar luați împreună nu mai sunt specializați!? Băi frate, ce logică e asta??? Adică dacă dintr-un grup în care toți știu să citească trebuie să alegi trei atunci trebuie să respecți nu știu ce proceduri!? Las-o jos! Dacă toți știu să citească nu e nici o diferență pe cine pui, oricare ar fi, va citi la fel de bine ce scrie acolo. Pentru asta trebuie să iasă din pușcărie Udrea, Șova și toți borfașii ăia?

Și câte exemple nu mai sunt! Cu abuzul în serviciu, cu super-imunitatea judecătorilor de la CCR, cu faptul că sunt cenzurate opiniile separate, etc.

Sau când au zis că (detalii aici):

52. (…) Rezultatul referendumului consultativ oferă doar o orientare politică în privința problemelor de interes național care au format obiectul consultării.

Să ne înțelegem. Referendumul este cel mai important mijloc pe care îl are democrația pentru a-și îndeplini rostul ei. În democrație nu poate exista nimic peste referendum. Sigur, un referendum poate fi și consultativ. Nu e nimic greșit în asta. Un referendum consultativ înseamnă că acesta nu are urmări directe, imediate, de a doua zi, ci este nevoie ca autoritățile publice să facă (sau să nu facă) ceva. Dar în nici un caz nu poți spune că un referendum consultativ îți poate da „doar o orientare politică”, adică e la mișto. E o insultă la adresa cetățenilor și chiar a democrației însăși.

Dacă lucrurile nu au fost clare să o spunem răspicat. În România nu există „democrație constituțională” ci noapte constituțională. Judecătorii Curții Constituționale sunt niște impostori. Niște șarlatani și niște trădători de țară! Și singura soluție pentru a scăpa de ei este REVOLUȚIA!

Din păcate nu mai are cine să facă revoluție. Nu mai sunt nici oameni dispuși să se sacrifice pentru țara lor și nici lideri care să-și asume deschis lupta cu impostura. Jumătățile de măsură sunt bune și ele. Mai bine spui „ieșiți la vot” chiar dacă prin asta vrei să se înțeleagă „ieșiți la vot și nu votați PSD”. Chiar așa? Să ne fie frică să spunem lucrurilor pe nume?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.