PSD va fi întotdeauna asociat cu hoţia şi corupţia

Minţim şi dezinformăm. Atît ştim să facem. Ne-a cumpărat Soros pe toţi. Apropo, dacă îl vedeţi să-i ziceţi că are să-mi dea vreo 500 de lei. Plus că duminică mă duc cu toată familia. Mare noroc am avut cu manifestaţiile astea. M-au scos din foame!

Cum mai poţi vorbi de minciună şi dezimformare cînd pînă şi avocatul poporului contestă la CCR (aici) ordonanţa hoţiei? Atenţie, în cazul modificării Abuzului în serviciu, nu este contestată numai urgenţa ci însuşi conţinutul:

Guvernul nu definește, în cuprinsul Ordonanței de Urgență, ce înseamnă această vătămare gravă. Prin urmare, apare încă un element de imprevizibilitate, de incertitudine care este contrar cerințelor constituționale în materie

sau

A limita abuzul în serviciu numai la încălcări aduse legii, ordonanțelor, ordonanțelor de urgență și a nu avea în vedere celelalte acte normative înseamnă a scoate de sub incidența legii penale aproape întreaga activitate în materie a administrației din România.

Cînd vrei ca pedeapsa să scadă de la 2 la 7 ani la 6 luni la 3 ani sau cu amenda nu încurajezi hoţia şi corupţia? Ba da. Iar cînd vrei să scoţi din textul legii „interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică” înseamnă că vrei ca cel care e prins, judecat şi condamnat, să poată fura în continuare. Numai unui hoţ îi poate veni o astfel de idee. Unuia care vrea să poată fura în voie.

Faptul că PSD a cîştigat alegerile nu înseamnă că poate face ce vrea! Uitaţi-vă ce se întîmplă acum în America. Ordinul preşedintelui Trump de a nu primi în SUA cetăţeni din 7 state musulmane a fost suspendat de justiţie. În condiţiile în care Trump a promis în campania electorală că va face asta. La noi, PSD a promis în campania electorală ca va continua lupta anticorupţie şi acum face exact pe dos.

Aici nu e vorba de ideologie sau de doctrină. Faptul că eşti de stînga, chiar comunist, nu înseamnă că trebuie să fii şi hoţ sau infractor. Asta nu înseamnă că nu vor exista oameni care vor susţine PSD în continuare şi foarte mulţi care chiar vor vota cu ei. Pentru noi, ăştia care mai credem într-o lume normală şi civilizată, PSD va fi întotdeauna asociat cu hoţia şi corupţia.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.