eDirect_ dar nu prea

Nici nu mai ştiu cum am ajuns pe site-ul eDirect_ (http://www.edirect.e-guvernare.ro/portal/web/guest/home). Cred că, pur şi simplu, eram curios să văd pe ce s-au mai cheltuit banii publici. Cert este că am ajuns acolo, la Punctul de Contact Unic electronic, PCUe. Remarcaţi stilul, „electronic” se scrie cu literă mică! Odată ajuns aici, în puctul unde „va fi conectata administratia publica centrala si alte autoritati competente” sunt asigurat că „voi putea indeplini, de la distanta, prin mijloace electronice, cu usurinta,” un „ansamblu de proceduri si fomalitati”. Am citat din http://www.edirect.e-guvernare.ro/portal/web/guest/intrebari-frecvente

Nici n-am ajuns bine aici că imi sare în ochi că imi sare în ochi chestia încercuită cu roşu din imaginea de mai jos

edirect2

Browserul VIVALDI? Ce varză sunt! Lucrez de atîţia ani în IT şi nu am auzit de browserul ăsta. Caut repede informaţii despre el. Oare ce cotă de piaţă o avea? Hai că nu sunt chiar aşa de varză. Browserul ăsta e ca şi inexistent. E la capitolul „şi altele”: https://en.wikipedia.org/wiki/Usage_share_of_web_browsers

Încep să înţeleg cînd dau să-l instalez. „Un browser pentru prietenii noștri”. Cît de bine se potriveşte sloganul ăsta a lor! (https://vivaldi.com/) „Prietenii” lor or fi primit ceva bani să le facă un pic de reclamă în felul ăsta? Sau se urmăreşte descurajarea folosirii acestui portal? Despre uşurinţă nici nu poate fi vorba. O întrebare pentru cei care administrează portalul: dacă, prin absurd, ar exista unii care vor vrea să acceseze site-ul de pe mobil, ce browser ar trebui să folosească? În fine, dau să-mi fac cont. Evident că nu merge.

edirect6

Nu mai stau să sap să văd unde e problema. Concluzia este cît se poate de evidentă. eDirect_ este acum o mare PORCĂRIE! Cu multe alte funcţionalităţi care nu merg:

edirect3

Merg cu aroganţa mai departe şi sun la unul din numerele de contact. După cîteva încercări mi se răspunde şi sunt întrebat de la ce instituţie sunt. Le spun că sunt doar un simplu cetăţean. „Adică, persoană fizică?” Da. Ei bine, nu e ziua mea norocoasă, persoana care se ocupă de site este „la un curs”. Mă îndoiesc de asta dar îmi las telefonul şi închid după ce sunt asigurat că voi fi contactat „în cel mai scurt timp posibil”.

Ar fi interesant să aflăm cîţi bani a costat acest site, cît costă mentenanţa lui şi de ce se aleg soluţii tehnice aşa de aberante.

UPDATE 1: http://www.mariuspitigoi.ro/2016/06/28/raspuns-edirect_/

UPDATE 2: http://www.mariuspitigoi.ro/2016/11/23/cum-se-fura-edirect-de-la-stat/

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.