Răul cel mai mic

Pe Mihai Tudose nu doar PSD-ul (de fapt Dragnea) l-a pus prim ministru. L-au pus toţi cei care au votat „răul cel mai mic”.  Toţi cei care au votat PNL/USR/PMP doar ca să nu iasă PSD-ul. Şi viziunea sau proiectele sau ideile? Astea sunt deja pretenţii. Fiţe. Dacă iese PSD-ul e jale. Aşa o să fie cineva care o să se opună, care o să facă opoziţie.

Ar fi trebuit să vă întrebaţi, înainte de a vota răul cel mai mic, ce înseamnă a fi în opoziţie. Pentru că a fi în opoziţie nu înseamnă să spui nu la tot ce zice PSD-ul. Indiferent despre ce ar fi vorba, fără să te gîndeşti un pic, tu să spui nu. Altfel rişti să ajungi în situaţia, e adevărat puţin probabilă, în care PSD-ul va susţine ceva firesc şi tu te vei opune.

Aşa s-a ajuns ca cei din „elită” să voteze în Parlament împotriva organizării referendumului pe tema familiei. Pentru că a fost propus de PSD. Evident că recunoaşterea căsătoriei doar între un bărbat şi o femeie este o idee din alt mileniu şi care încalcă drepturile şi libertăţile oamenilor. Dar nu despre asta e vorba. E vorba despre ideea organizării unui refendum. Asta s-a votat în Parlament. Să facem sau nu un referendum pe tema familiei? Si ei, „elitişii”, au zis nu.

Cînd ai trei milioane de semnături care îţi cer să faci referendum te mai poţi opune? Şi dacă ar fi fost strînse semnăturile pentru căsătoria dintre  un bărbat şi un pitic şi tot ar trebui făcut un referendum pe tema asta. N-ar fi mers să zici că n-avem destui pitici. Importăm. Aducem unii din Africa.

Indiferent cît de absurdă ar fi ideea, referendumul tot trebuie făcut. Nu au decât să convingă oamenii să nu o voteze. Chiar dacă suntem un popor de idioţi, tot trebuie să fim lăsaţi să ne facem singuri soarta. Oricît de idioată ar fi ea. Pentru că asta înseamnă democraţie. Nu poţi să zici că tu crezi în democraţie dar apoi să te opui organizării unui referendum.

Şi cum să nu votezi impotriva lui Grindeanu!? Să pleci din sală. Cică „e o răfuială internă PSD!” Bre, Grindeanu e ăla de a dat Ordonanţa 13! Să ai ocazia să îl dai jos şi tu să te faci că plouă!? Să zici că nu e treaba ta!? A fost cît p-aci să rămînă. Aş putea zice că am avut un pic de noroc că am scăpat de Grindeanu.

Şi după aia să te întrebe preşedintele pe cine propui premier şi tu să zici că nu ai pe cine!? În condiţiile în care orice nume era bun. Nea Costel, tanti Tanţa, oricine. Nu conta prea mult cine e sau ce a făcut înainte.

Sigur, Iohannis ar fi trebuit să refuze pe oricine propunea PSD-ul. Ar fi trebuit să zică din capul locului. PSD-ul nu mai are nici o legitimitate. A cîştigat alegerile prin minciună, prin promisiuni care nu au cum să fie respectate şi nu avem altă soluţie decît alegeri anticipate. Sigur nu ar mai fi luat PSD-ul atîtea voturi.

Asta se întîmplă cînd votezi răul cel mai mic. Te trezeşti cu unu ca Tudose prim ministru. Şi asta e doar începutul. Urmează 13 bis sau ceva şi mai rău.

Cei care au votat răul cel mai mic sunt şi ei direct responsabili pentru situaţia asta. A vota răul cel mai mic presupune a fi de acord cu un rău. A susţine acel rău. Chiar dacă răul acela e mai mic decît un altul. Între două rele, cea mai firească opţiune e să nu alegi niciuna.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.