Plîngerea penală împotriva Parlamentului a fost clasată… în primă fază

Aşa cum unii se aşteptau, sau cum alţii îşi doreau, plîngerea penală împotriva Parlamentului României a fost clasată. Avînd în vedere timpul scurt în care s-a răspuns nu cred că este vorba de rea voinţă sau de corupţie. Dacă s-ar fi dorit protejarea cuiva s-ar fi tărăgănat lucrurile cît mai mult posibil. Este foarte greu pentru procurori să-şi asume că, deşi a fost un referendum consultativ, este OBLIGATORIU ca el să producă efecte. Aveţi mai jos răspunsul integral al procurorilor.

Raspuns_plangere

 

Repet, nu cred că e cazul să spunem că „o mînă spală pa alta”. Nu s-a terminat. Împotriva acestei decizii (de a închide lucrarea) am depus deja contestaţie conform art. 339 Cod de Procedură Penală. De data aceasta plîngerea trebuie să se rezolve în 20 de zile. Este probabil ca şi de data aceasta soluţia să fie una de clasare. Atunci vom ajunge la un judecător, care, în mod normal, ar trebui să decidă începerea urmăriri penale. Şi asta pentru că argumentele pe care le-am adus nu sunt ale mele ci sunt ale judecătorilor de la Curtea Constituţională a României exprimate prin decizia rr.682 din 27 iunie 2012.

„Lupta” continuă!

O precizare. Plângerea iniţială a fost îndreptată asupra Parlamentului in rem, adică referitoare la faptă. Prin aceasta am dorit sesizarea exitenţei faptei în sine şi nu am dorit să incriminez o anumită organizaţie sau partid politic şi nici o anumită persoană fizică. Este de înţeles că Parlamentul, în sine, ca instituţie, nu răspunde penal. În acest context Parlamentul trebuie văzut ca totalitatea parlamentarilor. Identificarea exactă a vinovaţilor este tocmai subiectul anchetei penale.

EDIT 1:

Eu contra Justiţie: 2 – 0

5 comentarii

  1. Tocmai ca pana cand numai fapta exista si nu faptasul( persoane care au un nume) indiferent cine ar fi, nu poate fi facut raspunzator nimeni, oricat rau ar fi facut acestei tari. Deci nu am facut nimic decat sa ne lamentam. Eu as vrea sa traiesc acel moment cand pot sa-mi pun semnatura pe o cerere de tragere la raspundere a unei persoane, organizatie sau partid politic (oricine ar fi) care este vinovata de toata bataia de joc pe care am suportat-o si o mai suportam, in sanatate, educatie, administratie, pe banii nostri. Ironia sortii. Mult succes!

  2. Nu guvernele care s-au perindat sunt atat de vinovate(unele sunt penale) cat parlamentarii praduitori. Au dat legi in afara legii, au dat legi care au permis jaful din sanatate, invatamant,achizitii,justitie,servicii,etc. Si asta,pentru imbogatirea unor firme capuse, crescute de sistemul permisiv cu stiinta lor, a parlamentarilor praduitori.Firmele, sau „oameni de afaceri” care fac loby printre parlamentari nu au nici o vina. Statul este slab”cum spunea nu demult,un praduitor pe nume, Vantu. Si avea si are dreptate. S-a facut mult loby ca statul sa fie slab. Si uite cum,s-au imbogatit si lobistii si praduitorii. Iar asa zisii parlamentari, care unii dintre ei( marea majoritate) erau niste neica nimeni, cu costume slinoase si sandale, agramati au facut averi, justificate prin tot felul de scamatorii: daruri de nunta, mosteniri etc. Institutiile abilitate sa controleze au mainile taiate, praduitorii au dat legile asa cum au vrut ca sa fie aparati. Si se pregatesc sa mai dea si altele ca sa se apere cat mai bine de legi, sa poata fura in continuare aparati de legi date de ei.

      1. Premeditarea nu va fi greu de dovedit, deoarece faptele însele stau mărturie; constituirea comisiei pentru revizuirea Constituției, de pildă… Pentru reducerea numărului de parlamentari și trecerea la un Parlament cu o singură cameră, fiind necesare modificări în legea fundamentală, au făcut ce s-a făcut întotdeauna când o problemă importantă trebuia – din punctul lor de vedere – îngropată – au înființat o comisie care să… Că singurul scop al înființării Comisiei a fost tergiversarea, e dovedit de lipsa altor rezultate. Un fapt care trebuie temeinic analizat și asupra căruia, cred, se cuvine insistat: neaplicarea rezultatelor Referendumului a dus la situația în care însuși parlamentul rezultat din respectivele alegeri este unul în afara legii, ceea ce atrage după sine ilegalitatea a tot ce acesta a produs…

  3. In aceasta tara ,vointa poporului exprimata prin referendum nu are valoare pentru parlament din moment ce a fost ignorat rezultatul prin neaplicare.Asa cum nici rezultatul referedului pentru demiterea lui Basescu nu a fost aplicata gasindu-se tot felul de chichite.Eu cred ca reducerea nr.de parlamentari trebue reluata si dusa pana la capat.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.