Publicarea primului volum

Din fericire pentru mine acum este foarte uşor să publici. Trebuie doar să ai ce şi să fi dispus să investeşti un pic. Pentru că, da, trebuie să ai ceva bani cu care să porneşti. La fel ca în orice altă afacere. Sigur, dacă ai pretenţii la o editură mai cunoscută este altceva.

După ce am terminat povestea am făcut o listă cu cele mai importante 20 de edituri după numărul de titluri de pe elefant.ro exceptîndu-le pe cele specializate în manuale sau în religie. Le-am trimis un email cu o foarte scurtă descriere şi cu menţiunea că e primul volum. Într-o lună am primit 5 răspunsuri. Din astea 5 două erau cu „Noi nu mai publicăm SF”. Doar 3 au vrut să vadă despre ce e vorba. Ceva de genul „trimite-ne ce ai făcut şi o să te căutăm noi.”

Nu am vrut să aştept. Cei de la Smart Publishing s-au mişcat foarte repede. În aproximativ o lună aveam cartea. Acum să văd dacă o s-o cumpere cineva. Pentru mine ar fi un real succes dacă voi vinde 200 de exemplare.

2 comentarii la „Publicarea primului volum”

 1. Bună ziua,domnule Marius și eu aș vrea să public și nu am găsit o editură dispusă să investească dintr-un autor român.Va rog sa-mi dati niște informații dacă este posibil.Care este adresa edituri și care sunt condițiile de publicare?Cu respect Mihai Radu.

 2. Buna ziua,
  Dacă nu aveţi alte volume publicate deja este foarte greu de crezut că veţi găsi o editură dispusă să investească în dumnevoastră. Va trebui să editaţi în „regie proprie”. Adică dumnevoastră suportaţi toate costurile şi din ce se va vinde veţi primi un procent (în cazul meu smart-publishing 70%). Cel mai probabil scenariu este cel în care nu vor fi acoperite toate cheltuielile. Nu vreau să vă descurajez, poate mă înşel, dar începutul este mai dificil.
  Mai multe detalii găsiţi aici:
  http://www.smart-publishing.ro/publica/
  Toate cele bune,
  Marius Pitigoi

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.